Ladoke Akintola University of Technology (LAUTECH) Post Jamb Past Questions



Wanna Get over 2000 Past Questions and Answers for your school?
You can do so in these 2 easy steps
1. Pay a sum of #1000 only to
Account no: 0117974475
Account Name: Ademola Victor
Bank: GTBank
2. Send in your Full Name (the one you paid with) and Teller Number
Name of School (You're writing Post Utme)
Course of Study/Subjects Combination and
Email Address to 08050648465

E.G Sarah Ibrahim 0648223 UnIlorin Medcine Eng Bio Phy Chem SarahIbh@yahoo.com
And you will receive the OVER 2000 Past Questions and Answers for your school within 4 hours of confirmed Transation

You Can Print or Save This Page

ENGLISH
READ THIS PASSAGE CAREFULLY
Over the years. Time series forecasting has been in existence to make timely decision in the face of uncertainty about the future. The making of forecast is an essential aspect of our life. Basically, all of the forecasting work or the premise that if we can predict that the future will be like we can modify our behaviors or the behavior of the system for better position.
ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS.
1. From the passage. We gather that forecasting is
(a) New science
(b) An old science
(c) An unknown science
(d) A future science
2. Forecasting become necessary because of
(a) The need to make timely decisions
(b) Its importance to our life
(c) Unpredictability of man’s nature
(d) Fear of unknown
3. The expression “over the years” in the passage above is an example of
(a) Adjectival phrase
(b) Adjectival clause
(c) Noun phrase
(d) Adverbial phrase
4. According to the passage, if forecasting helps to deal with an uncertainty future, it can best be described as
(a) An intervention science
(b) A preventive science
(c) A corrective science
(d) Diagnostic science
Get Questions like this sent to you for effective preparation for Post UTME in 2015
Read the following passage and answer the question that follows
A green desire perfumed memories, a leafy longing by my under feet to this forest to a thousand wonders. A green desire for this petaled umbrella of simple stars and compound suns. Suddenly,so the sky is free and high.
5. The scenario the passage above suggest
(a) A busy street
(b) An unfolding tragedy
(c) An agrarian environment
(d) A school set-up
6. The last line of the text hits at
(a) A raging storm
(b) An impending rain
(c) A very tall tree
(d) A thunderous cloud
7. The expression “petaled umbrella” in the passage means
(a) High colored canopy
(b) Dense forest foliage
(c) A kingly umbrella
(d) A nice – looking cap
8. According to the passage, the writer finds himself at the scene he described out of
(a) Curiosity
(b) Compulsion
(c) Feeling
(d) Memory
9. An appropriate title for the passage suggest
(a) Celebration
(b) Memories
(c) Forest tunes
(d) Nature’s echoes
Get Questions like this sent to you for effective preparation for Post UTME in 2015
Choose the right option that best completes each of the following
10. He didn’t know anything about business, so starting his own was
(a) A leap into the cloud
(b) A leap in the dark
(c) A leap into the ocean
(d) all of the above
11. I like the way he criticizes everybody. It really rattles
(a ) my back
(b) My bones
(c) My heart
(d) My cage
12. When her business crashes. She had to pick up……………and start again
(a) The fragment
(b) The losses
(c) The pieces
(d) The stones.
13. She felt really bad when she realized that she had lost her watch. It wasn’t expensive but it had sentimental
(a) Value
(b) Price
(c) Cost
(d) Expense
14. I used to go to church under false………….. I never wanted to go but my mother made me.
(a) Agreement
(b) Feeling
(c) Pretenses
(d) Facade
ANSWER KEY
1. B
2. D
3. C
4 . C
5. C
6. C
7. B
8. D
9. D
10. C
11. B
12. C
13. A
14. C
Wanna Get over 2000 Past Questions and Answers for your school?
You can do so in these 2 easy steps
1. Pay a sum of #1000 to
Account no: 0117974475
Account Name: Ademola Victor
Bank: GTBank
2. Send in your Full Name (the one you paid with) and Teller Number
Name of School (You're writing Post Utme)
Course of Study/Subjects Combination and
Email Address to 08050648465

E.G Sarah Ibrahim 0648223 UnIlorin Medcine Eng Bio Phy Chem SarahIbh@yahoo.com
And you will receive the OVER 2000 Past Questions and Answers for your school within 4 hours of confirmed Transation

You Can Print or Save This Page

No comments:

Post a Comment

We love your comments