FREE POST JAMB PAST QUESTIONS 2016/2017 SESSION


Solve the 14 questions Below and score your self with the answers provided
Time: 10 Minutes

Wanna Get over 2000 Free Past Questions and Answers for your school?
You can do so in these 2 easy steps
1. Click here and subscribe to my YouTube channel (AdemolaVictorTV)
2. On the channel go to discussions and Type in the following;
Name of School (You're writing Post Utme)
Course of Study and Email Address 
E.G School, Medcine, SarahIbh@yahoo.com

And you will receive the Post UTME Past Questions and Answers for your school within few hours. You can decide to print the questions with a printer at home or in a cyber cafe or study it on your phone or laptop. 

Note: If you don't have an email account you'll need to open one as it will be necessary for you during your admission process, in school and after school.

You Can Print or Save This Page

ENGLISH
READ THIS PASSAGE CAREFULLY
Over the years. Time series forecasting has been in existence to make timely decision in the face of uncertainty about the future. The making of forecast is an essential aspect of our life. Basically, all of the forecasting work or the premise that if we can predict that the future will be like we can modify our behaviors or the behavior of the system for better position.
ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS.
1. From the passage. We gather that forecasting is
(a) New science
(b) An old science
(c) An unknown science
(d) A future science
2. Forecasting become necessary because of
(a) The need to make timely decisions
(b) Its importance to our life
(c) Unpredictability of man’s nature
(d) Fear of unknown
3. The expression “over the years” in the passage above is an example of
(a) Adjectival phrase
(b) Adjectival clause
(c) Noun phrase
(d) Adverbial phrase
4. According to the passage, if forecasting helps to deal with an uncertainty future, it can best be described as
(a) An intervention science
(b) A preventive science
(c) A corrective science
(d) Diagnostic science
Get Questions like this sent to you for effective preparation for Post UTME in 2015
Read the following passage and answer the question that follows
A green desire perfumed memories, a leafy longing by my under feet to this forest to a thousand wonders. A green desire for this petaled umbrella of simple stars and compound suns. Suddenly,so the sky is free and high.
5. The scenario the passage above suggest
(a) A busy street
(b) An unfolding tragedy
(c) An agrarian environment
(d) A school set-up
6. The last line of the text hits at
(a) A raging storm
(b) An impending rain
(c) A very tall tree
(d) A thunderous cloud
7. The expression “petaled umbrella” in the passage means
(a) High colored canopy
(b) Dense forest foliage
(c) A kingly umbrella
(d) A nice – looking cap
8. According to the passage, the writer finds himself at the scene he described out of
(a) Curiosity
(b) Compulsion
(c) Feeling
(d) Memory
9. An appropriate title for the passage suggest
(a) Celebration
(b) Memories
(c) Forest tunes
(d) Nature’s echoes
Choose the right option that best completes each of the following
10. He didn’t know anything about business, so starting his own was
(a) A leap into the cloud
(b) A leap in the dark
(c) A leap into the ocean
(d) all of the above
11. I like the way he criticizes everybody. It really rattles
(a ) my back
(b) My bones
(c) My heart
(d) My cage
12. When her business crashes. She had to pick up……………and start again
(a) The fragment
(b) The losses
(c) The pieces
(d) The stones.
13. She felt really bad when she realized that she had lost her watch. It wasn’t expensive but it had sentimental
(a) Value
(b) Price
(c) Cost
(d) Expense
14. I used to go to church under false………….. I never wanted to go but my mother made me.
(a) Agreement
(b) Feeling
(c) Pretenses
(d) Facade
Answers Below

Wanna Get over 2000 Past Questions and Answers for your school?
You can do so in these 2 easy steps
1. Pay a sum of #1000 only to
Account no: 0117974475
Account Name: Ademola Victor
Bank: GTBank
OR
Account no: 0691477967
Account Name: Ademola Victor
Bank: Access Bank
(ATM Transfer is also possible)
2. Send in your Full Name (The one you paid with)
Name of School (You're writing Post Utme)
Course of Study and
Email Address to 09096958394 (Text message)
E.G Malik Ade, School, Medcine, SarahIbh@yahoo.com

And you will receive the Post UTME Past Questions and Answers for your school within few hours. You can decide to print the questions with a printer at home or in a cyber cafe or study it on your phone or laptop. (The payment is for the past questions, data used to send the past questions and the little work I've put into compiling this). Thanks.

Note: If you don't have an email account you'll need to open one as it will be necessary for you during your admission process, in school and after school.

ANSWER KEY
1. B
2. D
3. C
4 . C
5. C
6. C
7. B
8. D
9. D
10. C
11. B
12. C
13. A
14. C


You Can Print or Save This Page


Wanna Get over 2000 Free Past Questions and Answers for your school?
You can do so in these 2 easy steps
1. Click here and subscribe to my YouTube channel (AdemolaVictorTV)
2. On the channel go to discussions and Type in the following;
Name of School (You're writing Post Utme)
Course of Study and Email Address 
E.G School, Medcine, SarahIbh@yahoo.com

And you will receive the Post UTME Past Questions and Answers for your school within few hours. You can decide to print the questions with a printer at home or in a cyber cafe or study it on your phone or laptop. 

Note: If you don't have an email account you'll need to open one as it will be necessary for you during your admission process, in school and after school.

61 comments:

  1. Wow, Nice Questions. I got only 6 right. got to study better i guess.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Before nko, you no wan study, Lol

      Delete
  2. Chai, see twisting and confusing questions o. Just like my Mock in sch

    ReplyDelete
  3. Pls, can I get questions for other schools too together with my school own? So I can study well. I wannabeprepare d

    ReplyDelete
  4. If na this questions commot, na big fail o.. Cause na only 3 I fit score. Mayb na becuse I dey rush sha.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. 2. Forecasting become necessary because of
      (a) The need to make timely decisions
      (b) Its importance to our life
      (c) Unpredictability of man’s nature
      (d) Fear of unknown

      The answer is D. Why do you disagree. Explain your reason. And if it's good enough, I'll consider.

      Delete
    2. I agree, I think the answer is D. Forecasting becomes necessary because of fear of the unknown.

      Delete
  6. DIS QUESTIONS NO B HERE OOO CHAI DIA IS GOD OOOO I SCORED 7 SHA TNK GOD NOT TO BAD NOT TOO GUD

    ReplyDelete
  7. Pleasecan I get for uniben too.

    ReplyDelete
  8. Good and easy questions. Very simple

    ReplyDelete
  9. Thanks for the past questions and especially the additional study questions you sent to me, really grateful. May God bless you and your family amen, thanks again and again...

    ReplyDelete
  10. Nice ques. scored 6/14. D past ques is it only one year ques or for differnt past years. Jus want to knw b4 going to d bank

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's about 9 years combined. (Questions and answers)

      Delete
  11. Please i will like get physics past post utme question for delsu!

    ReplyDelete
  12. Lol....no be here ooo....Please i need Past questions for unical.Isn't there any options for payment rather than going to the bank?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, payment can only be made through the bank.

      Delete
  13. Plz can I get for CU..d post utme is soon.

    ReplyDelete
  14. Hi Mr Ade, i sent you a text on payment details and personal info earlier in the day. Am yet to receive your email.

    ReplyDelete
    Replies
    1. When did you make payment, and what name did you use. pls reply, thanks.

      Delete
    2. Tuesday afternoon. Osagiobare J Osasere

      Delete
    3. I've sent it to you all the questions just now with additional study questions for free. The delay was caused because some individuals sent their details without making payments, but it's all resolved now. Thanks

      Delete
  15. Replies
    1. Through your Name. (The one you paid with)

      Delete
  16. pls can i get nasarawa state post utme past question paper, course language and linguistic.

    ReplyDelete
  17. hmmm i scored 8/14 nice questions

    ReplyDelete
  18. can i get for UI medicine and surgery

    ReplyDelete
  19. Do you have questions for educational management in UI. Pls do you know the cut of mark for the course?

    ReplyDelete
  20. please brother can you let me know the exactly date that the post UTME will be out please,thanks.

    ReplyDelete
  21. please when will post UTME will be out (DATE) THANKS.
    MFON AKPAN

    ReplyDelete
  22. Thanks for the questions you sent me, but I'm currently having issues with General Paper questions, it seems tough. I need advise on how to study this.

    ReplyDelete
  23. past question for imsu and any aspirant for imsu

    ReplyDelete
  24. Past Question for UDUK Medicine/Nursing available?

    ReplyDelete
  25. Sorry is the form out for Osun State University?

    ReplyDelete
  26. Please is the post utme form for FUT Minna out? My number is 07086761384.

    ReplyDelete
  27. nobionly u o ....onli 6 ryt choi ...these are questions....sweet brain challengrz can I get law fr ui

    ReplyDelete
  28. mo4... purple diamond.. e.. make brain .. buf na only 8 I get

    ReplyDelete
  29. pls ademola how can i get poly ibadan full post utme past question

    ReplyDelete
  30. Pls sir I need delta state university post utme past question for mass communication

    ReplyDelete
  31. Pls sir I need delta state university post utme past question for mass communication

    ReplyDelete
  32. can i get ui physic and chemistry post utme questions

    ReplyDelete
  33. the question is very cheap but i taught i scored 5

    ReplyDelete
  34. pls sir can i get UNILAG post utme past question

    ReplyDelete
  35. University of ibadan, educational management, prisci254@gmail.com.would luv 2 get past questions

    ReplyDelete
  36. Thank u very much man. cus dis kind of person very rear

    ReplyDelete

We love your comments